Nieuwtjes

08/05/2013

De groententeelt anno 2013

Hierbij eindelijk een stand van zaken.

Na een extra lange en gure winter konden we begin april  starten met de bewerkingen. De compost en de stalmest uitvoeren, de grond  klaarmaken voor de eerste teelten, het liep allemaal vlot want het bleef de hele maand droog. Ondertussen zijn alle aardappelen geplant, het graan gezaaid, een zestal bedden broccoli en één bed paksoy en chinese kool uitgeplant. Ook de vroege courgettes groeien goed onder hun plastieken koepeltjes en zullen algauw gaan bloeien. We zijn overal flink aan de slag met de onkruidbeheersing. Begin van de oogst  (courgettes en broccoli)  verwachten we vanaf eind mei.

Daarnet werden de knolselderplantjes geleverd, ze zien er goed uit. Als het weer het toelaat zetten we die eind van de week met hun voetjes in de grond, zodat ze aan hun langzame groei kunnen beginnen. Daarmee raken alle percelen stilaan volzet. Hopelijk krijgen we veel mooi weer dit jaar, we kijken er naar uit...


07/05/2013

Hemelvaart

Donderdag 09/05 (Hemelvaart) gaat de markt in Oostende gewoon door!


22/01/2013

Aanhoudende vrieskou

Het is vrij uitzonderlijk voor onze kuststreek, maar dit jaar is het van dat: twee weken op rij ferm vriesweer. Er worden weer nachttemperaturen tussen -5 en -10  graden voorspeld. Sorry beste klanten, dit is echt te koud om op de markt te gaan staan... U zult nog even geduld moeten opbrengen, vanaf volgende week gaat het dooien en dan zijn we weer present!

Net zoals vorige week is de hoevewinkel op vrijdagavond en zaterdamorgen wèl open.

Hierbij vermeld ik direct ook onze vakantieperiode: van 10 tot 24 februari nemen Jean-Pierre en ik verlof, joepie!!


16/01/2013

vriesweer

Morgen 17/01 en vrijdag 18/01 zal ik NIET op de markt zijn in Oostende en Koksijde. Zowel voor ons als voor onze groenten zakken de temperaturen té laag om uren buiten te staan. De hoevewinkel blijft wel open zoals normaal.

Hopelijk volgende week beter...


23/10/2012

Allerheiligen

Volgende donderdag 1 november zal ik NIET aanwezig zijn op de markt in Oostende. Op vrijdag 2 november ben ik er wel in Koksijde, ook in de hoevewinkel blijven alle openingsuren normaal.


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4

© 2009-2018 Het Zilverleen - Izenbergestraat 175 - 8690 Alveringem / Website door Comsa!